Muži mají rádi krásné nehty – jaké jsou ty vaše?

18.01.2012 20:48

 

Muži mají rádi krásné nehty – jaké jsou ty vaše?

 

 

Říká se, že ruce jsou naší vizitkou. O nehtech to ovšem platí o to více, protože jsou tím prvním, co na rukách přitáhne pozornost. A záleží jen na každé ženě, jaký dojem její drápky na svět udělají...

Obecně lze říci, že naše nehty mohou svým charakterem spadat do jedné z následujících kategorií: jsou buď normální, suché, zničené nebo křehké. O normální nehty se pečuje nejsnáze - jsou růžové a pevné a jejich majitelka je pravidelnou péčí v podstatě jen udržuje v původním stavu či je zdobí dle vlastní fantazie.

 Nehty jako »Sahara«… Suché nehty má většina populace. Jsou slabé, šupinaté s podélnými rýhami. Často se vrstvy loupou. Vhodnou péčí se jeví neustálé promazávání, nejlépe krémy s proteiny i jojobou. Je vhodné používat lak na suché nehty. 

Křehké jako skořápka… Křehké nehty jsou sice pevné, ale při klepnutí či nárazu prasknou, někdy dokonce až v lůžku. Hydratace a speciální laky pro pevné a silné nehty jsou samozřejmostí. Ženy, které např. pracují s chemikáliemi, dobře vědí, jak vypadají zničené nehty. Jsou měkké, potrhané, suché, a přestože někdy pomůže zpevňovač nehtů, je lépe svěřit se do rukou manikérky.

Umělé taky dobré… Pro ty z nás, kterým příroda moc nepřála, mohou být řešením umělé nehty. Oblíbenými jsou tzv. gelové nehty, kdy odbornice nejprve zbrousí pilníkem ty vlastní, poté je dezinfikuje, zatlačí kůžičku a přiloží nehet umělý - vybraný dle vašeho přání. Na ten se pak nanesou dvě vrstvy speciálního gelu a vše se nechá vytvrdit za tepla ve speciální sušárně. Zhruba jednou za tři týdny se musí nehet gelem doplnit. A čím vším můžeme nehty podpořit a zlepšit? Pravidelnou manikúrou s odstraněním starého laku, hydratací amasážemi (např. nehtového lůžka). Důležitou roli hraje též správný výběr pilníků, nůžtiček a kleštiček. Chcete-li dát svým nehtům ještě něco navíc, zkuste uvolňující lázeň v mýdlové vodě s olejem a s troškou citrónové šťávy...

 Dopřáváte svým nehtům pravidelnou péči?.........ZAJISTÉ SE VÁM TO VYPLATÍ !!!!!!